Avertizare de vreme rea, vijelii și ninsori în mai

Sharing is caring!

Meteorologii au emis o informare de vreme rea, cu ploi torenţiale, vijelii, grindină şi temperaturi scăzute, valabilă în cea mai mare parte a ţării, până miercuri dimineaţa. Maine va fi cea mai friguroasa zi de mai din ultimii ani, la munte va ninge.

Pana miercuri dimineata, în aproape toata tara vor fi înregistrate fenomene meteo caracterizate de instabilitate atmosferică accentuată. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 – 25 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp, informează ANM.

La munte, începând din aceasta noapte, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Meteorologii ne avertizeaza că, în următoarea perioadă, vor fi schimbări bruşte de temperatură, chiar şi de 15 grade în unele zone.

Vremea rea si foarte rece pentru luna mai

“Mai ales pe parcursul zilei de marţi (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu rafale cuprinse în general între 55 şi 65 km/h.  Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată ţara”, arată  Agentia Nationala de Meteorologie, intr-un comunicat de presa.

shares