Avertizare de călătorie în Bulgaria din cauza vremii nefavorabile

bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul bulgar de Meteorologie și Hidrologie, în perioada 12 – 13 octombrie, o parte însemnată a teritoriului va fi afectată de precipitații sub formă de ploaie, fiind emise coduri de atenționare meteorologică, după cum urmează:

  • Cod portocaliu de precipitații sub formă de ploaie pentru regiunile Kârdjali, Haskovo, Yambol și Burgas. Cantitatea de precipitații va atinge valori de 40 – 60 mm;
  • Cod galben de ploaie pentru regiunile Smolyan, Stara Zagora, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Sliven, Șumen, Razgrad, Varna, Dobrici și Silistra. Cantitatea de precipitații va fi atinge valori de 20 – 40 mm.

Autoritățile bulgare recomandă urmărirea cu atenție a evoluției meteorologice din zonele respective, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea cu strictețe a semnalizărilor rutiere temporare și a indicațiilor/semnalelor organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.