Avertisment BNR. Romania are a doua cea mai mare inflatie dupa Ungaria. De la 1 ianuarie preturile vor creste dupa ce vor intra in vigoare noile masuri fiscale

Mugur Isarescu a anuntat astazi ca Romania ocupa locul 2 din UE dupa Ungaria in privinta inflatiei iar situatia va fi si mai rea dupa 1 ianuarie 2024 cand vor intra in vigoare noile masuri fiscale. Cauza inflatiei ridicate este deficitul mare cu care se confrunta Romania.

„Un deficit mare si inca nu au intrat sub efect a masurilor de reducere a acestui deficit. Evolutia preturilor agro alimentare a fost forta motrica care a dus inflatia in jos in ultimul trimestru”, a anuntat Mugur Isarescu.

„Rata anuală a inflației este așteptată să se mărească în debutul anului viitor – sub impactul majorării și introducerii unor taxe și impozite –, și să descrească gradual în următoarele trimestre, dar să-și accelereze scăderea în 2025, coborând în interiorul intervalului țintei la finele orizontului prognozei”, se mentioneaza in raportul de inflatie a Consiliului de Administratie BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *