Avem o țară! Ce facem cu ea? La mulți ani, România!

foto_studenta

O drama ignorata a societatii romanesti este exodul tinerilor de elita. Este un fenomen îngrijorător care se petrece în ultimii ani în țara noastră. Tinerii, foarte mulți cu minți sclipitoare, aleg să părăsească România. Fie că pleacă la studii în alte țări, fie pentru joburi bine plătite, tinerii români părăsesc țara. Avem o tara! Ce facem cu ea? La multi ani, Romania!

Mulți dintre tinerii nostri sclipitori considera că România, așa cum arată ea acum, nu le poate oferi pârghiile necesare dezvoltării personale și profesionale, cei care optează pentru studii universitare în afara țării sunt de părere că învățământul superior autohton nu se ridică la înălțimea cerințelor lor, iar adolescenții, cea mai mare parte, visează să părăsească țara după terminarea liceului. Astazi, o echipa Tele M s-a aflat printre tinerii de elita ai Iasului.

Toti tinerii cu care am stat de vorba astazi mi-au spus acelasi lucru: am avut profesori foarte buni. Romania are profesori de excelenta si totusi, potrivit celui mai recent raport al Organizației Națiunilor Unite, România este, după Siria, țara cu cea mai ridicată rată a emigrației, anual țara noastră pierzând, prin acest fenomen, echivalentul unui oraș. In acelasi context, presa straina titreaza: „bulversați și obosiți de instabilitatea politică, lipsa de perspective și corupția din această țară, tinerii români pleacă în număr din ce în ce mai mare peste hotare“.