Avem o țară! Ce facem cu ea? La mulți ani, România!

foto_Romeo_Vatră

Cum rezolvăm problemele ieșenilor?

A fost odată un ținut minunat, cu oameni frumoși și calzi, cu peisaje uimitoare și cu tradiții de mulți visate. Povestea se tese pe covoare, este incrustata in lemnul harnic sau in piatra veche si apoi este doinita si horita vesel si amarnic, de multe ori. Iar cand toate acestea trebuie sa primeasca un nume, el vine simplu: Romania. Avem o tara! Ce facem cu ea? La multi ani, Romania!

Cand te cuprinde furia si vrei sa asezi macar si pe o hartie imaginara ce e bun si ce te mai tine in tara ta, oare cum continua povestea? Ce mai e bun intr-o Romanie Centenara, brazdata de orgolii si scandaluri politice, intoxicata cu minciuni si stiri false pe banda rulanta? Ce va enerveaza dincolo de limite la noi?

Indolenta, promisiunile nerespectate sau lipsa perspectivelor de viiitor sunt doar cateva dintre chestiunile care ii supara pe romanii cu care am stat astazi de vorba.

Povestea de azi este despre o tara veche, un taram situat în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la nord de peninsula Balcanică și la țărmul nord-vestic al Mării Negre. Povestea de azi e despre o tara care isi cauta inca locul. Avem o tara! Ce facem cu ea? La multi ani, Romania!