Avem o țară! Ce facem cu ea? La mulți ani, România!

foto_pietonal

Multi romani cred ca avem o tara frumoasa si bogata dar nu reusim sa ne gasim calea. Se vorbeste despre schimbare in bine, despre modernizare. Si chiar daca iubirea de tara te incarca energetic si te motiveaza, multi imbratiseaza repede fatalismul: „asa-i viata!”, nu sunt autostrazi, spitalele sunt pline de infectii care ne omoara, sistemul de invatamant e confuz si deruteaza generatii intregi de elevi. „Asa e viata!” Avem o tara! Ce facem cu ea? La multi ani, Romania!

Comentatorii vocali sustin cu hotarare ca e nevoie de oameni curajosi si corecti care sa cladeasca in loc sa distruga. Romanii sunt dezamagiti si asteapta modernizarea, in opinia multora suntem „de izbeliste”. Altii se uita cu jind spre trecut.

In Romania dumneavoastra ce e bun? Incercand sa imbunatatim Romania, uneori folosim comparatia; dar folosirea comparatiei cu alte tari nu le face pe acestea perfecte. Dimpotriva, nicio tara nu e perfecta, fiecare are problemele ei.
Poate ar trebui sa mizam pe doua chestiuni fundamentale: educatie si puterea exemplului personal. Acestea doua fac tranzitia de la “las-o asa”, la “imi pasa”, “ne pasa”, “trebuie sa facem ceva”, si, magic, “chiar facem ceva”.
Avem o tara! Ce facem cu ea? La multi ani, Romania!