Avem 1.284.199 de bugetari. Numărul posturilor ocupate la stat a crescut cu 490 în iunie

Numărul posturilor ocupate în administraţia publică din România a crescut şi în luna iunie 2023, pentru a patra lună la rând, ajungând la 1.284.199.

Numărul posturilor ocupate din administraţia publică a crescut şi în luna iunie, pentru a patra lună la rând, deşi ritmul a fost unul mai lent comparativ cu luna anterioară, relatează News.ro.

 Astfel, în iunie, numărul de posturi ocupate a urcat cu 490, la 1.284.199 locuri, după ce în luna mai creşterea a fost una considerabilă, de 4.395 de posturi.

Guvernul a introdus în luna mai o serie de restricţii la angajările din sectorul bugetar, fiind permise recrutări noi de personal în unele domenii sau pe anumite posturi.

Evoluţia numărului de posturi ocupate arată creşterea sau scăderea numărului de angajaţi din sistemul bugetar, nu numărul angajărilor din luna respectivă.

Angajările au fost în număr mai mare, întrucât au acoperit plecările, prin pensionare, demisie, etc, şi au generat şi majorarea cu aproape 500 a numărului de posturi ocupate. Mai precis, cu 490 de posturi.Creşterile numărului de posturi ocupate în sistemul public au venit în contextul în care Guvernul încearcă să adopte măsuri de consolidare fiscală pe finalul anului, astfel încât depăşirea ţintei de deficit bugetar pentru acest an să nu fie una de amploare şi să nu ducă la suspendarea unor fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *