VIDEO | Avarie la sistemul de golire al Barajului Lacului Tăul Mare. Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate

Lacul Tăul Mare

Patru mesaje RO-ALERT au fost transmise populației, azi-noapte, după ce a fost anunțată o avarie la sistemul de golire de fund al Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare. S-au desprins pietre din baraj care au blocat vanele care permit desfundarea controlată a apei.

Potrivit ISU Alba, pe parcursul nopții, 268 de persoane din comuna Roșia Montană au fost informate asupra măsurii de evacuare preventivă. Acestea au fost anunțate prin intermediul mesajelor RO-ALERT, concomitent cu anunţarea fizică de către echipaje formate din pompieri, poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

84 de persoane au fost evacuate sau au plecat singure la rude, iar alte aproximativ 200 au refuzat evacuarea.

În jurul orei 6:00, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a ajuns la fața locului unde a avut o ședință de lucru cu reprezentanții instituțiilor și operatorilor economici implicați în această misiune.

La locul evenimentului au fost trimise două autocamioane de intervenție dotate cu motopompe remorcabile de mare capacitate (fiecare 10.000 l/min); două autospeciale 4×4 cu capacitate mărită de trecere; două microbuze de transport; trei ofițeri, 40 de subofițeri și soldați aparținând ISU Alba; buldozer asigurat prin grija administrației locale, pentru facilitarea accesului autospecialelor de intervenție; personal aparținând IPJ si IJJ pentru asigurarea ordinii publice și a celorlalte măsuri specifice.

Sursa video: ISU Alba