Avalanșă de copii cu viroze

viroza copil

Avalanșă de copii cu viroze la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Zeci de părinți cer disperați ajutorul medicilor, iar cadrele medicale răspund cu greu solicitărilor. Medicii precizează că sunt obisnuiți cu astfel de cazuri în perioada rece. Din fericire, până în prezent nu a fost raportat niciun caz de gripă în rândul copiilor.

Zeci de copii ajung săptămânal la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria” din Iași, prezentând simptome specifice virozelor respiratorii.

„În luna noiembrie am avut 77 de pacienți cu viroze respiratorii. Se mențin în trendul anual, normal. Până astăzi din luna decembrie avem 88 de viroze respiratorii, ceea ce se observa și știm din anii trecuți că incidența este mai mare la sugar, până într-un an. Urmeaza ca incidența copilul până în doi ani. Aici lucrurile se pot complica ajungând până la pneumonie severă”, a de clarat dr. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Incidenta de cazuri rămâne extrem de ridicată, în special, în segmentul de vârstaă 0-2 ani. Cei mai norocoși dintre pacienți sunt izolați la domiciliu și urmează un tratament specific, alții, pentru tratare, sunt nevoiți să stea în spital săptămâni întregi. Părinții cer disperați ajutorul medicilor duă ce copilul face febră. Cadrele medicale precizează faptul că aceștia ar trebui să își păstreze calmul, deoarece astfel de simptome sunt specifice în perioada rece, iar viroza apare la toți copiii până în 7 ani.

„În special la sugar, copilul în vârstă de până în 2 ani, se recomandă spitalizarea pentru a fi supravegheat de către cadrele medicale”, a adăugat Alina Belu.

Până în acest moment nu au fost confirmate cazuri de gripă în cazul minorilor, lucru care-i bucură pe medici.