Autoturism de lux furat din Germania, descoperit la frontieră

79d6b99c-3256-45dd-808f-632298adbbfc

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi S8, care a fost declarat ca fiind furat din Germania.

În data de 28 mai a.c., în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi S8, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2013.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un prieten din Germania și nu știa că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 171.500 de lei (35.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.