Autoturism căutat de autorităţile italiene, descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni

1663064190193-autoturismcutatdeautoritiledinitalia1-S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism căutat pentru confiscare de către autorităţile din Italia.

Ieri, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetățenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, pasager într-un ansamblu rutier, format dintr-un microbuz şi o remorcă tip platformă pe care era tractat un autoturism avariat, înmatriculat în Italia, an fabricaţie 2015.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date cu menţiunea bun căutat pentru confiscare, semnalare emisă în cursul acestui an de către autorităţile din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în data de 30 iulie a.c. a achiziţionat autoturismul plătind suma de 13.000 de euro şi nu are cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 65.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.