Autoturism cautat de autoritatile din Norvegia, descoperit in Iasi

tesla

Politistii de frontiera au confiscat masina de lux, dupa ce au cautat-o in baza internationala de date. Autoturismul a fost dat in consens in vamile din Europa inca din luna octombrie a anului trecut.

Masina a fost depistata pe strazile din Iasi, avea numere de inmatriculare norvegiene si era condusa de un barbat in varsta de 40 de ani din Iasi. In fata politistilor de frontiera, soferul a declarat ca nu stia ca autoturismul era data in consens la vama.

Denis Lazar, purtator de cuvant al Inspectoratului Politiei de Frontiera Iasi: „Politistii de Frontiera Iasi au observat pe raza municipiului Iasi un autoturism marca Tesla, cu numar de inmatriculare norvegiene, condus de un cetatean roman, in varsta de ani. In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit faptul ca autoturismul figureaza ca fiind bun pentru confiscare, alerta introdusa de autoritatile din Norvegia din luna octombrie a anului trecut. Cu privire la cele constatate, barbatul a declarat ca autoturismul apartine unui prieten si nu stia ca acesta era cautat de autoritati. Autoturismul evaluat la aproape 286.800 lei a fost indisponibilizat, iar in cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de tainuire si abuz in serviciu, la final urmand a se dispune masurile legale in acest sens„.