Autostrada Unirii se lasă așteptată

Sharing is caring!

Autostrada Ungheni-Iasi- Targul Mures este in continuare un subiect tabu pentru politicieni. Prezent la Iasi, Ministrul Transportului, Lucian Bode,  a dat un termen de licitatie  si finalizare a lucrarilor. Inceputul anului 2027 ar fi anul “nasterii“ Autostrazii Unirii, asta daca nu intervine ceva. O prima extensie de 6 luni a fost acordat in cazul tronsonului Tg. Neamt- Tg. Mures. Pana la finele anului viitor se preconizeaza  abia a se finaliza studiile de fezabilitate.

Autostrada  A8, un proiect cu sfarsit? La inceputul lunii iulie, primarul Mihai Chirica pomenit de acest tronson, insa nu si cand va fi dat in folosinta.  Lucian Bode, a fost mai succint la acest subiect si a dat  un termen de finalizare a propiectului. Dupa licitarea  si intocmirea studiilor de fezabilitate , ar trebui sa inceapa lucrarile.  Proiectul  este impartit pe doua tronsoane, Autostrada Tg- Mures- Tg. Neamt  si Autostrada Tg Neamt- Iasi- Ungheni, prima avand termen de finalizare mai rapid.

Lucian Bode, Ministrul Transpoturilor:

Pe sectiunea Tg Mures- Tg. Neamt s-a acordat o extensie de timp de 6 luni. Asta inseamna ca la inceputul anului 2021 vom avea finalizata revizuirea  studiului de fezabilitate. Etapa urmatoare fiind scoatere la licitatie, proiectare si executie. Cei 200 de km, aproximativ. Sectiunea Tg. Neamt-Ungheni, astazi am transmiterea catre ANAPA  documentatia.

Anul 2027 este un termen dat de ministru pentru finalizarea efectiva  a lucrarilor si deschiderea circulatiei pe cele doua tronsoane.

Lucian Bode- Ministrul Transportului

In conditiile in care procedurile sunt in linie dreapta si nu avem contestaii. Ceea ce ne-am si propus sa scoatem modul in care se judeca aceste contestatii. A nu stam ani de zile. Anul 2027, din punctual nostrul de vedere, este anul in care Autostrada Unirii ar trebui sa fie finalizata.

Ministrul Bode a fost el insusi martorul traficului care se produce la Podul Iloaiei, pe A7.

shares