Autostrada Unirii, în continuare un subiect cald

Dumitru_Oprea

Actualitatea politică

O mare piedica in dezvoltarea Iasului si a intregii Moldove o constituie lipsa infrastructurii rutiere. Societatea civila s-a unit in jurul unui proiect major: Autostrada Ungheni-Iasi-Tg. Mures in timp ce ultimele guverne trag de timp si cauta solutii de fiantare. Pe 15 martie se face un an de cand antreprenorul Stefan Mandachi, a construit primul metru de autostrada.

Saptamana trecuta mediul antreprenorial si cetatenii simpli s-au mobilizat din nou, actiunea materizalizandu-se intr-o campanie inedita de comunicare. Aceasta a fost lansata de omul de afaceri sucevean, cel care a construit, in mod simbolic, un metru de autostrada. Demersul acesti actiuni transmite un mesaj clar, ca este randul politicienilor sa dea viata autostrazii.

„Este tragic daca noi, o Moldova foarte puternica, cea mai puternica componenta regional a Romaniei, am ajuns sa fim reprezentati de un om precum Stefan Mandachi. El e de felicitat, dar daca nu ne trezim cu totii pe aceeasi frecventa de unda, ca Moldova de la 1859 tot astepta sa intre in UE sub o forma sau alta chiar pe vremea cand ea nu era, n-am fi facut nimic. Daca nu ar fi fost Barladul si Tutova, noi Moldovenii eram facuti pulbere la capitolul cai ferate, noroc ca ei au iesit, au tipat si l-au convins pe rege spunand-ui, atentie inaltimea voastra, daca nu ne introduceti in Europa prin cai ferate, va vom pune intr-o situatie foarte dificila si intr-adevar au fost ascultati.”, a declarat prof.univ.dr. Dumitru Oprea, deputat PNL.

La aproape un an de la construirea primului metru de autostrada, oamenii au inceput sa isi piarda increderea, ca aceasta va fi realizata vreodata. Pentru Romania, cat si pentru Moldova, autostrada A8 poate insemna un nou start.

„Cu A8-ul, nu mai pot oamenii sa mai astepte, indiferent, ca aici nu mai trebuie pusa patima politica a unui partid sau altul, vorbesc in calitate de locuitor al Romanie, al Moldovei, al macro-regiunii doi, al regiunii NE, cea mai frumoasa, cea mai importanta regiune de dezvoltare, deci, in calitatea asta, neaparat trebuie ca lucrurile sa se declanseze intr-un mod vizibil, iar Stefan sa se bucure cand va face manifestul, ca intr-adevar lucrurile au inceput sa se miste.”, a completat prof.univ.dr. Dumitru Oprea, deputat PNL.