Autostrada Suceava – Humor nu va fi paralelă cu DN 17. Parteneriat încheiat între CJ Suceava și CNAIR

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a semnat miercuri dimineață acordul de parteneriat dintre CJ Suceava și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru tronsonul Suceava – Gura Humorului din viitoarea Autostradă a Nordului.

Din partea CNAIR, acordul a fost semnat de directorul general, Cristian Pistol. Autostrada care va face legătura între actuala centură a Sucevei și viitoarea centură de la Gura Humorului este parte a unui obiectiv de investiții mai amplu, și anume lotul 3 Suceava – Vatra Dornei al drumului de mare viteză Suceava – Baia Mare, cunoscut publicului ca Autostrada Nordului, după un proiect de lege adoptat cu circa patru ani în urmă.

Autostrada Suceava – Humor nu va fi paralelă cu DN 17. Parteneriat încheiat între CJ Suceava și CNAIR

Astfel, CJ Suceava se va implica în elaborarea documentației prin licitație pentru tronsonul din viitoarea Autostradă a Nordului care pornește din zona șoselei de centură a Sucevei, pe la Sf. Ilie, dar nu va fi paralel cu DN 17, ci cu DJ 209C, urmând ruta Vorniceni (denumirea istorică Tolva fiind mai cunoscută localnicilor atunci când se referă la Vornicenii Mari și Vornicenii Mici) – Drăgoiești – Berchișești, iar de acolo va fi oarecum paralel cu DN 2E, traseul viitoarei autostrăzi continuând prin Capu Codrului și se oprește la locul unde începe viitoarea centură de la Gura Humorului. „În același fel am procedat și pentru varianta ocolitoare a orașului Gura Humorului și am câștigat mult timp, circa 2 ani de zile. Acum, la sfârșitul lunii, mai așteptăm scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție pentru tronsonul Suceava – Gura Humorului și, pentru că dorim să grăbim aceste lucrări, Consiliul Județean Suceava va continua să se implice în aceste proiecte”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *