Autostrada Pascani – Suceava va avea 63 km, 5 noduri rutiere si 72 poduri si pasaje

Potrivit CNAIR, pana in luna octombrie va fi obtinut acordul de mediu pentru autostrada Pascani – Suceava, in lungime de 63 kilometri. Pana acum s-a realizat analiza multicriteriala a variantelor de traseu, studiul topografic, studiul arheologic si investigatiile geotehnice.

Studiul privind ocuparea terenurilor a ajuns la 70 la suta iar nivelul avizelor si acordurilor este la 80 la suta. In judetul Iasi, din 25 avize si acorduri s-au obtinut 19 in timp ce in judetul Suceava 25 din cele 35 necesare. Intr-o sedinta de lucru la Suceava, directorul general adjunct al CNAIR a prezentat stadiul tronsoanelor din A7, Pascani – Suceava – Siret.

„In linii mari Pascani – Suceava va fi impartit in doua loturi iar Suceava – Siret va fi impartit in trei, din cauza faptului ca ultimul tronson cu vama Siret va fi finantat prin alt program al Uniunii Europene„, Gabriel Budescu, director adjuct CNAIR.

Pascani – Suceava va avea 5 noduri rutiere, la Heci, Dolhasca, Roscani, Dumbraveni si in zona aeroportului Salcea si DN29.

Autostrada va dispune de 72 poduri si pasaje, 2 centre de coordonare si intretinere, 2 spatii de servicii si 2 parcari de scurta durata.

Lotul 1 va fi de la Pascani pana la Roscani si va avea o lungime de 33 kilometri. Pe acest traseu vor fi doua noduri la Heci si Dolhasca si 28 pasaje si noduri.

Lotul 2 va avea o lungime de 30 kilometri, de la Roscani pana la Suceava. Va avea 3 noduri si 44 pasaje si noduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *