Autostrada Moldovei nu e prioritate națională

foto_autostrada

Si Asociațiile civice „Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”, „Moldova Vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8” sunt nemulţumite de declarațiile publice ale premierului Viorica Dăncilă prin care afirma că doar Autostrada Comarnic-Brașov va fi prioritate națională si atenţionează, într-o scrisoare deschisă, că Autostrada A8 nu a fost niciodată o prioritate pentru Guvernele României şi cer o nouă întrevedere cu şeful Executivului.

Autostrada Moldovei nu e prioritate nationala

„Inutil să vă reamintim că există fonduri europene avantajoase pentru construirea în întregime a acestei autostrăzi vitale, care poate scoate Moldova din izolare și îi poate oferi șansa unei dezvoltări susținute. În mod cât se poate de explicit, Autostrada A8 este eligibilă pentru finanțare în proporție de 85% din fondurile europene de coeziune puse la dispoziția Guvernului României. Cerem renunțarea la sistemul PPP pentru A8, cum am cerut din momentul în care această idee a fost vehiculată în spațiul public de diverși oficiali, și derularea acestui proiect pe baza fondurilor europene.” se arata in Scrisoarea Deschisa.

Reprezentantii Asociatiilor care lupta pentru autostrada mai adauga ca ” toți românii au înțeles că zona Moldovei nu are nicio importanță pentru Guvernul Dăncilă, regiunea noastră nu se înscrie în niciun fel de prioritate, nici națională, nici regională, nici județeană, nici măcar comunală.

Legarea Moldovei prin infrastructură modernă de Transilvania și, de acolo, de Europa Centrală și de Vest este prioritatea zero a regiunii noastre, șansa istorică a relansării economice, fără de care handicapul de dezvoltare dintre Moldova și restul țării se va accentua până la probabilitatea unor dezechilibre sociale ireparabile.”