Autostrada Moldovei – A 7, prima autostradă din România cu perdele forestiere. De la Ploiești la Pașcani, aproape 700 de hectare de perdele împotriva viscolului

DN-2-blocat-Buzau-CNAIR

Drumul Național 2, București-Bacău-Siret (E 85) este închis sâmbătă dimineață de la Ciocârlia, la ieșirea din Urziceni spre limita cu județul Buzău până la Potârnichești lângă Râmnicu Sărat în județul Buzău, pentru toate categoriile de autovehicule, iar în județul Vrancea cu restricție pentru camioane pe sectorul Obrejița-Adjud. Așadar, de la București către județele din Moldova, principala șosea națională este închisă din cauza viscolului și a vizibilității reduse 10- 15 metri, potrivit Companiei de Drumuri. Închiderea circulației s-a decis în noaptea de vineri spre sâmbătă din motive de siguranță, iar mulți șoferi au rămas blocați pe traseu. Pe DN 2 în județul Buzău, pompierii verifică dacă mai sunt persoane înzăpezite.

,,Din cauza tirurilor neechipate corespunzător ieșite în decor sau derapate pe latul șoselei, circulația rutieră este în continuare închisă pe DN 2. Pe tronsonul cuprins între Poșta Câlnău – Oreavul, tocmai din cauza vehiculelor de mare tonaj, utilajele de la Secția de Drumuri Naționale intervin cu dificultate pentru îndepărtarea zăpezii, astfel încât mașinile blocate în nămeți să poată avansa către cea mai apropiată localitate.” a anunțat sâmbătă dimineață, CNAIR.

Perdele forestiere pe o suprafață de 679 ha. pe Autostrada Moldovei Ploiești-Pașcani

Autostrada Moldovei A 7 Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani care se construiește cu fonduri din PNRR va avea aproape 700 de hectare de perdele forestiere, arată datele consultate de Economedia. Este prima Autostradă care va avea pe traseu aceste perdele de protecție, însă perdelele forestiere plantate vor fi eficiente de-abia după finalizarea autostrăzii pentru că este nevoie de câțiva ani pentru ca acestea să fie și eficiente.

Astfel, potrivit datelor publice, pe secțiunea Ploiești-Buzău sunt prevăzute 160 hectare, între Buzău și Focșani 205 hectare, de la Focșani la Bacău 174 ha. de perdele forestiere respectiv 140 de hectare pentru ultima secțiune, Bacău-Pașcani.