Autostrada de 700 de milioane de euro o ia la vale la nici doi ani de la inaugurare. E singura șosea rapidă construită în România în 33 de ani

lfljeSS4GSG_3O

Singura autostradă construită integral în România în ultimii 33 de ani are probleme. Au apărut alunecări de teren pe şoseaua de mare viteză Sebeş-Turda, la nici doi ani de la inaugurare. Traficul a fost deviat pe o bandă, iar viteza a fost limitată. Şoseaua care a costat peste 700 de milioane de euro este în garanţie, constructorul trebuie să facă reparaţii, însă şoferii se tem că lucrurile nu se vor schimba până la primăvară. 

Autostrada Sebeş-Turda se surpă bucată cu bucată. La kilometrul 17, şoseaua rapidă a început să o ia la vale. 

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că şoseaua se află încă în garanţie şi au cerut constructorului italian să remedezie problema cât mai urgent pe propria cheltuială, dar fără să întrerupă circulaţia. 

Italienii de la firma constructoare monitorizează deplasarea pământului. Eventualele reparaţii pot fi luate, însă, în calcul abia la primăvară, spun ei, când vine vremea bună. 

Nu este prima dată cand şoferii se plâng de autostrada Sebeş-Turda, care a costat 10 milioane de euro pe kilometru. Nu departe de zona surpării, inaugurarea unei porţiuni a fost amânată mai mult un an, tot din cauza unei alunecări masive de teren. Iar parcările şi toalete de pe marginea autostrăzii sunt şi acum în lucru.