Autostrada A8 „ne doare” pe toți, dezbatere publică

foto_autostrada

Proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investitii autostrada Iasi-Targu Mures-Ungheni si denumit simbolic Autostrada Unirii a fost adoptat in urma cu o saptamana cu o majoritate covarsitoare in Parlament iar astazi la Iasi, in sala mare a Primariei, societatea civila reprezentata de asociatiile care s-au luptat pentru acest proiect alaturi de jurnalisti si autoritati locale s-au intalnit pentru a dezbate urmatorii pasi importanti.

Reprezentantii asociatiilor care se lupta pentru autostrazile Moldovei sustin ca legea are nevoie de sustinere politica si de presiune publica permanenta ca sa nu reprezinte doar o litera aruncata in legislatia noastra.

Una dintre discutiile majore in jurul autostrazilor din Moldova este atragerea fondurilor europene si faptul ca guvernul Romaniei este obligat sa puna in practica legea autostrazii.

Legea adoptată prevede ca autostrada va avea o lungime de 320 de km și va porni de la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Autostrada ar urma sa fie condtruita cu fonduri europene iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte.