Autostrada A8 a iesit din planurile guvernului Orban

vasile citea

Parlamentarii PSD din Iasi au cautat in proiectul bugetului de stat pentru 2020 investitiile cuprinse de Guvernul Orban legate de autostrada A8. Acestia vor depune mai multe amendamente, printre ele regasindu-se si unul legat de autostrada Unirii.

Banii alocați prin proiectul de buget pentru proiecte importante de infrastructură in 2020 vizeaza Austotrada de Centura Sud Bucuresti, autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, autostrada Lugoj – Deva, drumul expres Craiova – Pitesti, Austostrada Sibiu – Pitesti, podul suspendat peste Dunare in zona Brailei si legatura retelei de metrou cu aeroportul Henri Coanda. Deocamdata, Moldova nu apare in planurile Guvernului pentru 2020.

Vasile Citea – deputat PSD:Noi Iasul avem o serie de amendamente, investitiile de care am tot vorbit ani la rand nu se regasesc in buget si le vom depune pana duminica, cand este termenul final. Vom face publice aceste amendamente iar de investitiile respective Iasul are mare nevoie. Nu am gasit-o nicaieri, am vazut si analizele facute de specialist vis-à-vis de buget, nu am gasit nu numai autostrada A8, n-am gasit nimic despre vreo autostrada in Moldova si lucrul asta este deranjant. Ei au acuzat in continuu ca guvernul PSD ocoleste Moldova. Noi am demonstrat ca am initiat si demarat studiile de fezabilitate care erau obligatorii de facut, ca suntem in graphic cu ce s-a putut face in perioada respectiva dar ne ingrijoreaza ca nu gasim niciun articol cu trimitere pe Ministerul Transporturilor sau Ministerul Dezvoltarii in ceea ce priveste A8″.    

Miercuri, la propunerea PSD, Camera Deputatilor ca for decizional a hotarat ca alocatiile copiilor sa se dubleze anul viitor. Legea trebuie promulgate de presedintele Klaus Iohannis dar impactul bugetar este mare.

Vasile Citea – deputat PSD:Corect ar fi sa fie de acord. Nu cred ca ar trebui sa fie niciun motiv pentru a nu sustine copiii, in primul rand pe cei care au nevoie de acest suport, pentru scoala si viata de zi cu zi. Precedentul creat anul trecut cand presedintele a semnat fara niciun fel de comentariu majorarea alocatiilor propusa de PNL si pusa in aplicare de Guvernul PSD care a gasit solutii pentru a rezolva aceasta problema. Sper din inima ca si guvernul actual sa gaseasca resurse sis a rezolve problema„.