Autostrada A7 Bacău-Pașcani, finanțată prin PNRR

Autostrada-A7-macheta-sursa-Consitrans-e1616136165427-1200x720

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Ministerul Transporturilor au semnat contractul de finanțare pentru Autostrada A7 Moldova, sectorul Bacău-Pașcani.

Valoarea totală a proiectului este de peste 7,32 miliarde de lei, mai puțin de 30% din sumă provenind din fonduri europene. Valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de aproximativ 2 miliarde de lei. 

„Obiectivul general al proiectului reprezintă o creștere a mobilității pe rețeaua de infrastructură rutieră TEN-T Core, prin reducerea timpului de călătorie, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și siguranța traficului, precum și dezvoltarea zonelor pe care autostrada le va servi, precum si economia de combustibil”, transmite Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt 77,3 km de autostradă, care va avea 112 poduri și pasaje, nouă noduri rutiere, două spații de serviciu și două parcări de scurtă durată. 

Perioada de implementare a proiectului este de 52 luni, respectiv din septembrie 2022 până la 31.12.2026, aceasta cuprinzând, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.