Autorul crimei din apropiere de Pascani a fost condus la Institutul de Psihiatrie

O crima oribila s-a petrecut noaptea trecuta in apropiere de Pascani. O femeie in varsta de 61 de ani a avut parte de o moarte crunta fiind injunghiata in zona pieptului, chiar de sotul ei. Acesta a sunat la 112 si apoi a fugit de acasa.

Pe fondul consumului excesiv de alcool, intre cei doi soti a izbucnit un conflict. La un moment dat, barbatul a devenit agresiv si i-a aplicat femeii o lovitura de cutit in piept. Criminalul a sunat la 112 si a fugit de acasa fiind prins de politisti la scurt timp.

In timp ce se aflau la domiciliul comun din satul Gura Bidilitei, comuna Vanatori, pe fondul consumului de alcool si al unui conflict spontan, inculpatul de 67 de ani i-a aplicat sotiei sale in de 61 de ani o lovitura cu un cutit in zona toracica. Avand o marcata stare de agitatie psihomotorie, inculpatul a fost internat la Institutul de Psihiatrie ”Socola” Iasi pentru a se stabili daca a avut discernamantul pastrat la momentul comiterii faptei.”, a declarat Mihaela Apostol – prim procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Iași

Injunghiata in zona pieptului, femeia nu a avut sanse de supravietuire. Echipajul medical sosit la fata locului nu a putut decat sa declare decesul.

„Barbatul a declarat ca sotia are o plaga injunghiata la nivelul toracelui astfel incat a fost dirijat acolo imediat un echipaj cu medic. La ajungerea politiei si a echipajului cu medic s-a constatat ca femeia era decedata, cu o plaga injunghiata la nivelul toracelui cauza fiind cel mai probabil o hemoragie post-traumatica. O hemoragie produsa prin injunghiere. Politia urmeaza sa desfasoare o ancheta si va stabili circumstantele cu medicina legala  care va evalua post-mortem leziunile acestei femei.”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi.

In cauza a fost deschis un dosar penal pentru omor, iar daca se dovedeste ca avea discernamant in momentul comiterii faptei, barbatul va sta ani grei dupa gratii.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!