Autorizaţie pentru extinderea sediului din Iaşi al SC Continental Automotive România SRL

continental

SC Continental Automotive România SRL își va mări sediul de pe bulevardul Poitiers. Municipalitatea ieșeană a eliberat marți, 4 decembrie, autorizația de construire pentru extinderea clădirea de birouri și realizarea legăturii cu clădirea existentă. Societatea a primit aviz și pentru împrejmuirea proprietății, construirea unei platforme de parcare, racordul la drumul public, amenajările exterioare, rețelele de incintă, amplasarea semnalisticii publicitare și postul trafo.

„Dorim succes acestei companii şi abia aşteptăm să vedem finalizată această lucrare. Constructorul va fi o companie din Bucureşti, care va lucra cu subantreprenori din Iaşi. Este o investiţie importantă, atât prin prisma impozitelor care vor veni la bugetul local, dar şi prin plusvaloarea adusă de tinerii care vor lucra acolo pentru domeniul IT din Municipiul Iaşi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Concret, actuala clădire (Corp A), care este în formă de U, va fi extinsă în partea de vest, cu un corp de clădire (Corp B) cu regim de înălțime P+7E+Eth retras și formă în plan asemănătoare cu litera F. Totodată, în curtea interioară semi-deschisă a corpului de clădire existentă se propune un corp de clădire cu regim de înălțime P (Corp A1). Între cele două alveole formate în plan, la noul corp de clădire se propune câte un corp de clădire cu regim de înălțime P (Corp B1 și Corp B2). Clădirea existentă se va extinde cu două travee și către partea de est, corpul extins (Corp A2) urmând să aibă regim de înălțime P+1E parțial, care va duce la extinderea actualei bucătării și cantine + cafenea).

În plus, în vecinătatea corpului de clădire care în prezent adăpostește garajul de testări, depozitul de deșeuri și postul trafo, va fi amplasat un corp de clădire nou (Corp C2), în care va funcționa postul trafo.

Imobilele vor avea un regim de înălţime de 7 etaje plus etaj tehnic şi vor fi deservite de 528 de locuri de parcare. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 93.875.119 lei (20,2 milioane euro).

Continental este cel mai mare angajator de absolvenți de studii superioare tehnice din Iași.