Autoritatile, pe jar din cauza Uber

Sharing is caring!

Reglementarea platformei Uber este principalul obiectiv al autoritatilor pentru a intra sub incidenta activitatii de transport. Intrarea companiei cu sediul in Statele Unite, pe piata de transport locala a starnit reactii la nivelul autoritatilor. Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania cere intrarea in legalitate a Uber.

Unii clienti sunt foarte multumiti de serviciul de ridesharing in timp ce altii continua sa apeleze la firmele de taxi din Iasi. Taximestrii in schimb se simt amenintati de venirea Uber, mai ales ca incasarile vor incepe sa scada.

Mircea Manolache – presedinte COTAR regiunea Nord Est: “Astazi, noi, Cotarul am fost convocati la o sedinta cu privire la ceea ce s-a intamplat in ultima saptamana, venirea celor de la Uber pe raza municipiului Iasi si avand aceeasi activitate ca si noi, dar tinand cont de faptul ca noi, romanii, functionam pe baza unor legi, legi organice, ma refer aici la cea speciala, legea 38 care arata foarte clar ca activitatea de transport este reglementata la nivel de judet, resedinta de judet in baza legii 38 din 2003. Asta inseamna ca biroul de transporturi din cadrul Primariei Iasi este obligat ca, orice operator de transport care opereaza pe raza municipiului Iasi, activitate gen Uber sa aiba o autorizatie care se numeste autorizatie de transport taxi”.

Mircea Manolache sustine ca Uber se afla in ilegalitate si cere interzicerea acestui serviciu pana cand va fi reglementat de lege.

“Noi, operatorii de transport, protestam astazi. Este o forma de a aduce la cunostinta tuturor institutiilor statului si in judetul Iasi, cu privire la activitatea desfasurata pe aceasta platforma a Uber, care repet, nu elibereaza bon fiscal. Fiscalizarea acestor case care spun ei, suma de plata care se face prin aceasta aplicatie nu este o forma fiscalizata. Repet, orice agent economic de pe teritoriul Romaniei este nevoit, conform legii sa prezinte o casa de marcat fiscalizata. In special orice activitate de pe raza municipiului Iasi, in special Uber este o activitate ilegala”, a completat Mircea Manolache.

shares