Autoritatile italiene cauta de 2 zile un director britanic care si-a salvat fiul de la inec dar a disparut in apele lacului Garda

Screenshot_20220724-110541_Chrome

Presa britanica relateaza de doua zile povestea unei familii care locuieste intr-un sat de langa Loughborough. Doi adulti si doi copii de 7 si 14 ani au plecat in vacanta cazandu-se la un hotel de 4 stele, in apropiere de lacul Garda, aflat la mijlocul distantei dintre Milano si Venetia.

Cei 4 au inchiriat o barca si au plecat sa exploreze cel mai mare lac italian. Au oprit la 500 metri de mal iar baiatul de 14 ani a sarit sa inoate.

Adolescentul si-a pierdut suflul si nu a mai avut taria sa ajunga la familia lui, moment in care, tatal acestuia i-a sarit in ajutor.

Baiatul a ajuns cu bine fiind tras in barca de mama lui, insa barbatul de 51 ani nu a mai ajuns. Tipătul sotiei acestuia a alertat alte bărci care au chemat echipaje de interventie.

Paza de coastă și o echipă de salvare, care includea un elicopter și scafandri, au ajuns la fața locului, iar eforturile de salvare au continuat până vineri noaptea târziu și au fost reluate sâmbătă.

S-a spus că un submarin robot a fost desfășurat pentru a căuta în lacul care are o adâncime maximă de 346 m pe alocuri.

Ministerul de externe din Marea Britanie a anuntat ca se afla in contact permanent cu autoritatile italiene.

Specialistii considera ca Aran Chada, considerat deja un tata erou a suferit un soc termic, apa lacului fiind cu 10 grade mai rece decat temperatura aerului.

Barbatul de 51 ani si-ar fi sarbatorit marti ziua de nastere. Acesta era director de vanzari la o companie din industria petrolului.