Autoritățile ieșene vor relua finanțarea Centrului de excelență pentru fotbal, în urma presiunilor făcute de PSD

centru-excelenta

Cezar Honceriu, noul președinte al Academiei de fotbal Politehnica Iași, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că finațarea pentru copiii de la Centrul de excelnță pentru fotbal va fi reluată. Consiliu Județean Iași vor acorda, din nou, burse de performanță fotbaliștilor juniori, născuți ăn 2008, de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Iași.

Maricel Popa, președintele PSD Iași: „Penalului Costel Alexe i-au trebuit 4 luni să ceară șpagă și 1 an să își dea seama că e legal să finanțezi copii talentați la fotbal din județ. Nu este posibil să nu îți pese de soarta a 20 de copii și de familiile lor. Am pornit cu cei de la FRF și LPS la un drum pentru 8 ani. Nu era normal să vină un impostor și să oprească finanțarea. Demersul nostru a fost legal și în beneficiul copiilor talentați din mediul rural, care au dreptul să facă performanță în domeniul în care au aptitudini.”

Cristian Stanciu, liderul de grup din Consiliul Județean al PSD Iași: „Mă bucur că executivul Consiliului Județean a înțeles, până la urmă, că nu contează culoarea politică a inițiatorului unui proiect, ci mai important este ca acel proiect să funcționeze și să aducă rezultatele scontate. Noi, PSD, am demarat acest proiect în 2019, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Inspectoratul Școlar Județean Iași asigurând o finanțare de 84.000 euro/an pentru 20 de copii din mediul rural și urbanul mic al județului Iași, cu aptitudini deosebite pentru fotbal. Era anormal ca un astfel de proiect pilot, unic în Iași, să fie oprit din considerente politice. Apreciez efortul profesorului diriginte și al părinților, care, timp de un an, au susținut din forțe proprii activitatea copiilor. Am fost la doar un pas ca acest proiect să se destrame.

Finațarea Centrului de excelență pentru fotbal a fost sistată în 2020, la doar un an de la acordarea burselor.