Autoritățile iau în calcul crearea unor noi benzi unice de transport pentru fluidizarea circulației

banda unica

Compania de Transport Public (CTP) Iași are în vedere crearea unor noi benzi unice de transport pentru fluidizarea circulației tramvaielor și autobuzelor. Acestea ar fi adoptate în zonele aglomerate ale orașului.

Vasile Tănase, șeful serviciului exploatare din cadrul CTP Iași: „Din punctul nostru de vedere, singura variantă pentru a fluidiza circulația tramvaielor și a autobuzelor ar fi realizarea mai multor benzi unice prin oraș. De exemplu, se poate observa cu ochiul liber utilitatea benzii unice Tehnopolis – Podu Roș. Noi am vrea, dar nu știu dacă este posibil, să prelungim banda unică din Podu Roș. Mai exact, pe strada Palat și strada A. Panu până la intersecție cu Elena Doamna. În plus, ar mai fi o idee bună să se realizeze benzi unice și pe Nicolae Iorga și pe bulevardul Independenței. Astea sunt doar idei, până acum nu s-a discutat nimic concret. Dar este cert că aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru transportul public din Iași”.

Introducerea benzii unice pe sectorul Podu Ros – capat CUG a făcut ca timpul de deplasare a mijloacelor de transport in comun să se reducă considerabil. 12 minute este acum, in medie, timpul în care un tramvai parcurge distanța Tehnopolis – Podu Ros dimineata, la orele de varf.