Autoritatile din Botosani sunt in alerta din cauza depistarii virusului de pesta porcina la un mistret

Sharing is caring!

Politistii de Frontiera din zona Darabani au depistat doi porci mistreti morti pe malul Prutului. In urma analizelor efectuate, unul dintre porci era infectat cu virusul pestei porcine, in timp ce al doilea mistret a fost consumat in intregime de animale carnivore. Desi virusul a fost depistat pe teritoriul Ucrainei, zona infectata si zona de protectie se afla pe teritoriul Romaniei.

Sectia Politiei de Frontiera Darabani ne anunta ca avem doi porci mistreti morti pe malul raului Prut din zona Ucraina. In urma analizelor unul dintre mistreti a fost pozitiv la pesta porcina africana celalalt fiind complet consumat de pasari, sacali, vulpi sau caini. Asta inseamna ca virusul respectiv sa fie raspindit sip e teritoriul Romaniei. Se impune un plan de masuri chiar daca focarul este pe teritoriul Ucrainei. Fata de planul de masuri pe care il avem deja s-au luat masuri in plus cu modificarea coordonatelor geografice”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Zona afectată din jurul focarului cuprinde patru administratori ai fondurilor de vânătoare şi se întinde pe raza a 14 localităţi din patru comune (n.r. – Hudeşti, Suharău, Cristineşti şi Conceşti) şi din oraşul Darabani.

shares