Autorităţile au încheiat căutările presupusei drone din Galaţi, fără niciun rezultat. Localnicii s-au speriat după mesajul RO-Alert: Mi-e frică. Am o vârstă, am copii

Oamenii din Galaţi, Tulcea şi Brăila au făcut noapte albă după ce au primit un mesaj Ro-Alert care anunţa posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. La scurt timp, localnicii ar fi auzit aparate de zbor, dar şi o bubuitură. Ministerul Apărării vorbeşte despre o încălcare a spaţiului aerian românesc şi a trimis un elicopter. 

În jurul prânzului, forţele care au participat la căutarea dronei s-au retras din teren. Totul a început seara trecută, în jurul orei 23:00, când sistemul de supraveghere radar al României a detectat mai multe grupuri de drone care se îndreptau spre Ucraina, pe lângă graniţa cu ţara noastră. 

La un moment dat a fost identificată şi această încălcare a spaţiului naţional aerian. Au detectat un aparat de zbor care emitea semnal pe un traseu către Galaţi. Imediat a fost dată alerta. Toate autorităţile competente din oraş au fost trimise în oraş, în zona de unde provenea semnalul. 

150 de poliţişti, jadarmi, pompieri, poliţişti din frontieră au căutat şi în această dimineaţă UAV-ul, însă nu au fost găsite, până acum, resturi de dronă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *