Autoritatile au hotarat, monteaza semafoare la Valea Lupului

Valea_Lupului

Intr-un parteneriat dintre Primăria Iași și Primăria Valea Lupului s-au identificat soluții pentru o serie de măsuri imediate. Astfel, în câteva luni vor fi amenajate încă 9 alveole pentru stațiile de transport în comun, cinci pe partea municipiului Iași și patru pe partea comunei Valea Lupului, iar trecerile de pietoni urmează să fie semaforizate și amenajate cu insule de refugiu, prioritară fiind siguranța pietonilor.

O altă măsură care va fi implementată în perioada următoare vizează iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni. „Chiar dacă au existat voci precum că semaforizarea trecerilor de pietoni va afecta fluența traficului auto, consider că siguranța și viața pietonilor este cea mai importantă.  Evident, pe termen lung, cea mai bună soluție rămâne construirea de pasarele pietonale, investiții care vor conduce și la fluidizarea traficului auto”, sustine prefectul Marian Serbescu.

În acest sens urmează să fie realizat un studiu care să stabilească dacă și unde pot fi construite aceste pasarele și apoi, tot printr-un parteneriat între cele două primării, să se identifice sursele de finanțare.