Autocar defect, blindat cu ţigarete, depistat la intrarea în România

8a2a6aa0-ca13-4d38-b5ed-0c2c63897f89

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit 92.400 de ţigarete de contrabandă în valoare de peste 13.600 de lei, ascunse în diverse componente ale unui autocar defect transportat pe o platformă.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca -I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unei platforme pentru tractări, care a menționat faptul că a fost solicitat în Republica Moldova pentru a tracta un autocar defect, înmatriculat în România.

Acesta era însoţit de doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şoferii autocarului defect. În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali să efectueze împreună un control amănunţit asupra mijloacelor de transport.

În urma verificărilor amănunţite, polițiștii au descoperit ascunsă, în diferite părţi componente ale autocarului, respectiv în aripile laterale şi podea, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 92.400 de ţigarete (4620 pachete de ţigări).

Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de 13.628 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind aplicată amendă contravenţională în valoare de10.000 de lei, iar autocarul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.