Autocar de Botoșani, răsturnat pe autostradă, în Italia. Doi pasageri au fost preluați cu elicopterele și alte 21 de persoane au fost rănite și transportate la spital

1-autocar-din-botosani-plin-cu-calatori-rasturnat-in-italia-ranitii-preluati-cu-elicopterul-fotogalerie

Un autocar cu numere de înmatriculare românești, plin cu pasageri, s-a răsturnat luni, 16 ianuarie, în jurul orei 13:00, pe autostrada A13, lângă Padova Est. În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite, două fiind transportate la spital cu elicopterul.

În autocar se aflau 52 de pasageri, adulți și copii de naționalitate română, menționează Il Gazzettino. O persoană a fost transportată la spital în cod roșu, alte patru în cod galben și 17 în cod alb.

Accidentul s-a produs pe șoseaua de legătură între autostrada A13 Bologna-Padova cu A4 Torino-Trieste.

Conform informațiilor obținute până în prezent, știm că autocarul a plecat de la Palermo în cursul serii trecute, dar avea pasageri și din Roma. La fața locului au sosit ambulanțe din Veneția și Padova, precum și voluntarii de serviciu. Au fost prezenți, de asemenea, pompierii și Poliția rutieră, precum și personalul Autostrade per l’Italia, potrivit publicația rotalianul.

Din cauza accidentului, legătura cu A4 Torino-Trieste de pe A13 Bologna-Padova a fost închisă pentru cei care călătoresc din Bologna la Padova. Traficul a fost blocat fiind înregistrate cozi de 12 km de mașini în direcția Padova.

Autostrada a fost redeschisă în jurul orei 14:30, în timp ce șoseaua de legătură rămâne închisă. La fața locului a fost amenajat un punct de prim-ajutor.