Autobuz vechi de 42 de ani, care transportă persoane pe străzile județului Bacău

autobuz

Consiliul Județean Bacău a comandat un studiu de oportunitate, pentru stabilirea modalității de atribuire a gestiunii transportului public de persoane între localitățile din județ. În cadrul acestuia, firma care l-a realizat a analizat starea tehnică a serviciului de transport, scoțând la iveală situația deplorabilă din județ. 

La capitolul autovehiculelor care efectuează transportul de persoane s-au găsit cele mai mari disfuncționalități. În total sunt 219 mașini care efectuează serviciul. Dintre acestea, doar 11% sunt ceva mai noi, având circa 5 ani vechime, iar 12% au o vechime de 7-10 ani. Majoritatea (59%) au o vechime de 11-12 ani, în timp ce aproape 20% sunt mai vechi de atât, reprezentând un pericol pentru siguranța în trafic și a pasagerilor. 

Conform analizei, există un autobuz care are chiar 42 de ani vechime, fiind fabricat în anul 1979. Alte 3 mașini sunt fabricate înainte de anii ’90.

Autorii studiului dau exemple de situații neplăcute întâlnite pe trasee. Astfel, este remarcată curățenia precară, ușile defecte ori  prezența mirosurilor neplăcute sau de motorină. 

sursa: zdbc.ro