Autobuz hibrid pe străzile Iașului

Sharing is caring!

Compania de Transport Public Iasi a fost astazi gazda unei prezentari inedite. Un producator renumit din Germania propune pentru strazile Iasului un autobuz hibrid, silentios si cu un consum mult mai mic decat cele aflate in parcul de autobuze existent. Pentru cateva zile, Iasul seamana cu o metropola europeana, in ceea ce priveste transportul. Cei de la Compania de Transport Publica au avut ocazia de a testa un autobuz de ultima generatie, cu motorizare electrica si clasica, dotat la ultimele standarde.

Cum Iasul isi propune suplimentarea parcului auto cu autobuze electrica, modelul prezentat astazi poate acoperi o parte din nevoile orasului dar si pretul este pe masura, 350.000 euro.
“In principiu autobuzul arata foarte bine, il recomanda consumul scazut, cu 10 litri mai putin pe suta de kilometric, fata de unul normal. Inseamna o economie de carburanti si mai putina poluare. Acest autobus este o solutie intre cel classic cu motor termic sic el cu motor electric. Ii confera autonomie si din ce am vazut arata foarte bine si functioneaza foarte bine. Deocamdata eligibile sunt autobuzele electrice. In viitor nu stim cum se vor dezvolta dar stim ca ele se preteaza foarte mult pe zona metropolitan”, a declarat Cristian Stoica, director CTP Iasi.

In functie de model, autobuzul hibrid dispune de la 26 la 46 locuri pe scaune si de la 60 pana la 120 locuri in picioare.

shares