Autobuz 100% electric, în teste, la Antibiotice Iași

298343439_6098894780164785_8290902140627324732_n

Timp de o săptămână, un autobuz nou, 100% electric, va transporta confortabil și ecologic, angajații Antibiotice către și de la locul de muncă.

Este vorba de un autobuz electric, marca ATP Group, fabricat în România, pentru care s-a agreat testarea, începând de astăzi, timp de o săptămână.

Emisiile în atmosferă a gazelor cu efect de seră sunt cauzate, mai ales în mediul urban, de transportul rutier, influențând negativ calitatea aerului pe care îl respirăm.

O statistică a Agenției Europene de Mediu din anul 2019 arată că peste 70% din emisiile de gaze cu efect de seră sunt reprezentate de transportul rutier.

Iată de ce, trecerea treptată spre un transport ecologic este una dintre măsurile pe care le avem în vedere pentru a avea un impact din ce în ce mai redus asupra mediului înconjurător.

Antibiotice este o companie care se dezvoltă sustenabil fiind constant orientată către soluții care să aibă un impact pozitiv asupra mediului și comunității. Trecerea către transportul ecologic, pentru a reduce emisiile gazelor cu efect de seră, este parte din soluția reducerii poluării, unul dintre obiectivele companiei noastre.

„Ne bucură solicitarea Antibiotice Iași de a testa autobuzul electric și apreciem preocuparea lor pentru soluții ecologice chiar și când vine vorba de transportul propriilor angajați”, a precizat reprezentantul ATP Motors.