Austriecii au pus gand rau unui produs de succes din Romania

Un produs romanesc ieftin si bun, cu o vechime de 15 ani pe piata din Romania este blamat de o entitate subordonata autoritatile austriece. Crema Aurderm cu mimoza, prezentat de firma producatoare ca si un produs 100 la suta natural ar contine, conform austriecilor,  ingrediente sintetice precum Diclofenac, Lidocain, Benzocain, Procain, Clobetasolpropionat si Ketoconazol.

Pe de alta parte, producatorul sustine ca austriecii nu au precizat ce cantitati din aceste substante se regasesc in aceasta crema. Totodata, Ion Miron administratorul SC Laur Med Plant SRL, fima care produce crema, sustine ca in 15 ani de cand acest produs se afla pe piata nu a primit nicio reclamatie din partea clientilor.

In loc sa efectueze analize pentru acest produs, Agentia Nationala a Medicamentului s-a folosit de studiului austriecilor si recomanda pacientilor sa nu achizitioneze alta crema decat cea testata de austrieci adica ‘Aurderm cu mimoza, smirna si propolis’ pana la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmata de distrugerea produsului.

„Această cremă nu ar fi deranjat pe nimeni dacă nu ar fi vindecat atât de bine sau ar fi avut efecte secundare. Însă vă dați seama câți bani au pierdut marile companii farmaceutice sau de cosmetice cu cremele lor de sute de lei. Îmi povestea un tată că în Austria a plătit mii de euro pe consultații și tratamente pentru cei doi copii ai săi care aveau dermatită și degeaba. Au rezolvat problema într-un final cu două creme Aur Derm de 50 lei, ambele. Aici deranjăm noi… Vă dați seamă ce pagubă le-am făcut? Cică vreo 150 milioane de euro”, sustine Ion Miron in publicatia Constanta Azi.

Administratorul de la Laur Med Plant sustine ca strainii i-au cerut reteta pentru aceasta crema minune dar i-a refuzat.

„În urmă cu ceva timp am fost contactat de reprezentanții unui grup de laboratoare din Italia. Au spus că au încercat să refacă crema din componentele trecute pe ambalaj, dar nu avea efecte la fel de bune asupra pacienților. Așa că mi-au cerut să le dau rețeta exactă. Bineînțeles că am refuzat, fiindcă dacă aș fi făcut asta s-ar fi deschis în câțiva ani zeci de clinici de dermatologie în Europa, unde ne-am fi dus apoi noi românii să ne tratăm cu mii de euro. Că nouă așa ne place: nu ce este bun și ieftin, ci musai ce este scump, prost și dacă se poate din străinătate. Iar acum plătesc prețul… Toți mă sfătuiau că dacă vreau să rezist pe piață trebuie să fac produse care doar ameliorează și dau dependență. Dar cu ce preț? Cu prețul sănătății românilor”, a completat Ion Miron.

Anuntul Agentiei Nationale a Medicamentelor a fost primit cu reticenta de catre utilizatorii acestei creme.

“Asa prostie eu una nu am mai văzut. Este o campanie de manipulare ordinara, pai cum dai tu comunicat de scoatere de pe piața a unui produs românesc pe baza unor analize făcute in alta țara …ia si testează tu in laborator organ al statului si vezi daca este adevarat si dupa discreditează un produs românesc, făcut de niște oameni care plătesc taxe si impozite si care dau salarii la oameni. Nu ei trebuie sa se apere ci ANM sa demonstreze ca, ce susțin e adevărat cu acte, cu teste. Nu mai au vânzare la medicamentele cu steroizi si dermato-cosmeticele scumpe in draci si omoară un produs eficient. Rusine”, a scris Evelina Baicu.

“Ca austriecii vor sa ne discrediteze este una dar ca noi ca ţară luam de bun ce spun altii despre noi este altceva. De ce credem pe cuvânt și nu suntem în stare sa facem propriile teste? E mai ușor sa retragem și sa distrugem decât sa cercetăm”, a completat Oana Manasia.

Alte persoane care au folosit produsul sunt furioase si se simt mintite de producator. Pana la clarificarea sistuatiei produsul va fi scos de pe piata.