Austria acceptă condițiile de plată pentru gazul rusesc în ruble

Partea austriacă, reprezentată de compania austriacă de petrol și gaze OMV, a acceptat condițiile Rusiei de a plăti livrările de gaze rusești în ruble prin deschiderea unui cont la o bancă rusă, a declarat miercuri cancelarul austriac Karl Nehammer.

„Noi, adică OMV, am acceptat termenii de plată, la fel ca și guvernul german. S-a constatat că, condițiile sunt în conformitate cu termenii sancțiunilor. Acest lucru a fost important pentru noi”, a spus el într-o conferință de presă.

Cancelarul a atras atenția asupra faptului că Polonia și Bulgaria au refuzat să plătească gazul rusesc în cadrul mecanismului rublelor și, prin urmare, s-au confruntat cu probleme cu furnizarea acestui tip de combustibil din Rusia.

Potrivit lui Nehammer, în timpul călătoriei sale la Moscova, președintele rus Vladimir Putin l-a asigurat de viitoarele livrări de gaze integral și de posibilitatea de a plăti livrările în euro, așa că situația pentru Austria nu s-a schimbat deocamdată.

Putin a ordonat pe 23 martie că statele neprietenoase trebuie să plătească pentru gazul rusesc în ruble, spunând că Moscova va refuza să accepte plăți în baza contractelor de gaze cu acele state în valute „compromise”, în special dolari și euro.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!