Austria a plătit alocațiile pentru copiii români, după ce a fost obligată de UE

bani europeni

În anul 2018, alocaţiile plătite de statul austriac cetăţenilor UE ai căror copii se află în statele de origine, au fost reduse, aceasta intrând în vigoare la începutul anului 2019.

Atunci când legea a intrat în vigoare, lucrătorii români din Austria au pierdut jumătate din suma alocațiilor pe care le primeau pentru copiii lor rămași acasă.

Însă, în 2019, Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement contra Austriei pentru controversata lege privind ajustarea alocațiilor acordate copiilor lucrătorilor străini care nu trăiesc împreună cu părinţii lor pe teritoriul austriac, iar în luna iunie a acestui an, Curtea de Justiție a UE a decis că Austria a încălcat legislația europeană atunci când a tăiat alocațiile pentru copiii românilor care lucrează în această țară.

Bogdan Aurescu a anunțat că autoritățile de la Viena au plătit 337 de milioane de euro

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunțat marți că autoritățile de la Viena au plătit, până în prezent, aproximativ 337 de milioane de euro familiilor. De aseemenea, oficialul a postat un mesaj pe contul său de Twitter, prin care salută declarațiile ministrului pentru Familie al Austriei, Susanne Raab, care a făcut anunțul despre efectuarea plăților.