Aurora boreală pe cerul României

Fenomen astronomic rar pe cerul Romaniei. Aseara in mai multe zone din tara a putut fi observata aurora boreală. Pentru cei mai multi, fenomenul a fost straniu iar sute de fotografii au fost postate pe retelele de socializare Frumustea aurorei boreale a fost explicata in detaliu de catre specialisti care spun ca a fost cauzată de o erupție solară ce a avut loc în urmă cu câteva zile. 

In unele zone, lumina a fost rosie pe cer. Oamenii de ştiinţă au şi o explicaţie pentru acest fenomen straniu pentru ţara noastră. Aurora boreală a fost cauzată de o erupție solară care a avut loc în urmă cu câteva zile. De vină ar fi particulele încărcate electric ale vântului solar, care interacţionează cu atmosfera Pământului. 

Silviu Gurlui, Fizician

Acesta este un fenomen natural cauzat si previzibil de o explozie solara foarte puternica care a avut loc pe 31 octombrie seara, o zona extrem de extinsa, cu o lungime de 100000 de kilometri si o latime de 10.000 de kilometri incarcata cu particule de energie foarte mari, cu radiatie electromagnetica. Toate acestea au ajuns in timp pe Pamant, in timp.

Oamenii de stiinta spun ca fenomenul nu ne va afecta in niciun fel.

Silviu Gurlui, Fizician

In urma acestor interactiuni cu tot ceea ce avem in atmosfera, pot fi niste perturbatii la nivel inalt dar aceste culori nu semnifica altceva decat faptul ca aceste particule care vin dinspre soare si-au pierdut din energie,s e atenueaza si nu au alt rezultat decat acest fenomen natural spectaculos.

Aurora boreala s-a vazut si in Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria si Slovacia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *