AUR se opune schimbarii denumirii unei străzi din Galați în „Eroii Ucrainei”

Alianta-pentru-Unirea-Romanilor_AUR_landscape

Partidul AUR, filiala Galaţi, s-a opus public schimbării numelui unei străzi din oraş în „Eroii Ucrainei”, catalogând acest demers drept inoportun şi neîntemeiat. Aceștia transmit că preferă strada „Martirii de la Fântâna Albă” pentru a omagia românii ucişi în alte secvenţe din istorie.

„Filiala AUR Galaţi a luat la cunoştinţă, cu surprindere, despre propunerea unui partid local de a add to dictionary o stradă din oraş «Strada Eroii Ucrainei ». Considerăm atât inoportună, cât şi neîntemeiată o astfel de acţiune. Numele unei străzi se alege pe o perioadă lungă de timp şi în baza unei argumentări temeinice, nicidecum ca să îi copiem pe alţii, sau dintr-un amestec de oportunism şi ipocrizie.

Cu toate acestea, propunerea celor de la partidul local nu este în întregime proastă.

Astfel, nu e deloc rău să schimbăm numele unei străzi care aminteşte de anii comunismului.

De asemenea, e o idee bună să păstrăm vie amintirea legăturii organice pe care o avem cu Ucraina, sau măcar cu teritoriile româneşti, aflate astăzi în Ucraina. De aceea, AUR Galaţi vine cu o propunere alternativă.

Astăzi se împlinesc 81 de ani de la Masacrul de la Fântâna Albă, un eveniment tragic, prea puţin cunoscut. Peste 3000 de români din nordul Bucovinei (astăzi Ucraina) au fost atunci masacraţi de grănicerii sovietici, când încercau să se refugieze în România.

AUR Galaţi propune ca Strada Muncii Voluntare să fie redenumită «Strada Martirilor de la Fântâna Albă»”, transmite AUR Galaţi, pe Facebook.