AUR, marea surpriză a alegerilor

george-simion-1-640x400

Marea surpriza a alegerilor parlamentare de ieri este Alianta pentru Unirea Romanilor. Partidul infiintat toamna trecuta de catre activistul unionist George Simion a trecut pragul electoral, ba chiar va fi pe locul 4 conform numarului de voturi, in preferinta romanilorm dupa PSD, PNL si USR PLUS. La doar 34 ani, Simion este din Vrancea si s-a facut cunoscut mai intai ca ultras contribuind la aparitia a doua grupari care a reunit suporterii echipei nationale a Romaniei.

AUR poate fi considerat partidul de pe Facebook. Cu o bogata activitate online, George Simion s-a remarcat prin protestele impotriva masurilor guvernamentale pentru combaterea raspandirii Covid 19. In aceeasi alianta a intrat si avocata Diana Sosoaca, candidata la Senat pe listele din Iasi ale Aliantei pentru Unirea Romanilor. Mesajul a prins in randul romanilor iar AUR a depasit pragul celor 8 procente dintre voturile romanilor. In Moldova, AUR s-a clasat pe locul 3 in preferinte in judetele Vaslui, Suceava, Botosani, Neamt si Vrancea si pe locul 4 in Iasi, Galati si Bacau.

George Simion – copresedinte AUR:

Suntem oamenii faptelor, suntem oamenii care am promis ca nu vedem nicio diferenta intre partidele lui Klaus Iohannis si cele ale lui Marcel Ciolacu si de aceea vom merge inainte pe calea noastra votand fiecare lege si fiecare initiative in interesul neamului romanesc doar pentru poporul roman

George Simion a fost sustinut, in campania sa pentru alegerile europarlamentare din 2019, de catre Mihai Chirica. Primarul Iasului a contribuit inclusiv la campania de strangere de semnaturi pentru Simion.

Pe de alta parte, in luna septembrie, Simion a anuntat un protest in fata casei lui Costel Alexe din comuna Victoria. Autocarul AUR a fost oprit la intrarea în județul Iași, fiind preluat de mașini în civil și a fost lasat sa ajunga in comuna Victoria. Costel Alexe afirma despre AUR, că duce o propagandă extremist și antieuropeana. 

In 2009, la varsta de 23 ani, George Simion a aprins lumanari in fata casei lui Ion Iliescu, pentru victimele Revolutiei şi Mineriadei din iunie 1990.  Dupa un an a fost dat afara de boduguarzi dupa ce a aruncat cu bani catre fostul presedinte. De-a lungul anilor, Simion a organizat şi coordonat o serie de acţiuni pentru promovarea unirii României cu Republica Moldova. George Simion este considerat indezirabil pe teritoriul Republicii Moldova, unde a primit deja cinci interdicţii de intrare pe teritoriul acestui stat. Este absolvent al programului de masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, avand ca tema de cercetare “Crimele comunismului”.

O alta figura a partidului care s-a remarcat in ultimul an, avocata Diana Sosoaca a fost cea care a condus la Iasi ostilitatile impotriva jandarmilor la Hramul Sf. Parascheva. Ea a condus protestul prin care oamenii din afara orasului s-au inchinat la racla Sf. Parascheva. De asemenea, Diana Sosoaca a condus un protest la spitalul mobil de la Letcani. Pe lista candidatilor AUR la aceste alegeri s-au generalii Mircia Chelaru si Nicolae Roman dar si Francisc Toba fostul consilier al lui Adrian Nastase.