AUR: „Iașul este izolat!”

WhatsApp Image 2022-11-25 at 15.48.50

Deputatii AUR de Iasi spun ca prin pozitia geografica pe care o are, capitala Moldovei ar putea fi o punte intre celelalte zone ale tarii si cu Republica Moldova. Privit din punct de vedere economic, Iasul ar avea mai multe de castigat daca s-ar pune la punct infrastructura rutiera.

Alianta pentru Unirea Romanilor a prezentat un raport al tuturor problemelor cu care se confrunta judetul.

Mihail Albisteanu, deputat AUR Iasi:

Orasul Iasi se afla intr-o stare de izolare. Daca ne uitam pe harta nu e greu sa observam prin pozitia pe Nord-Est, comunicatiile pe care acest oras le are, capitala Moldovei culturala si ar trebui sa fie si economica, iesirile nu sunt deloc favorabile. Nu avem o autostrada care sa lege Iasul de zonele importante ale tarii. Autostrada Targu Mures Iasi care cu foarte mari blocaje incearca sa fie nascuta”.

Cladirile de cultura a doua institutii din Iasi reprezinta o prioritate pentru deputati AUR.

Cristian Daniel Ivănuța, deputat AUR: „S-a discutat bugetul. Am incercat sa venim cu amendamente la proiectul de buget propunand de exemplu sprijinirea ridicarii unei noi cladiri pentru Opera Romana. Stim ca Teatrul National si Opera Romana functioneaza in aceeasi cladire. Am intels ca prin Ministerul Culturii s-au alocat acei bani. Urmeaza sa se demareze lucrarile, proiectele si lucrarile de executie”.

 Toate proiectele de dezvoltare ale Iasului pot aduce cresteri importante ale sectorului economic.