AUR: Certificatul verde este neconstituțional și inutil

george-simion-claudiu-tarziu-1070x600 aur

Partidul AUR solicită Guvernului să prezinte în mod transparent, în buletinul zilnic dat publicității, procentul de persoane vaccinate depistate cu Sars-CoV-2 din numărul total al cazurilor noi și critică ideea introducerii certificatului verde în România.

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a transmis că este nevoie de o transparență mai mare și cere autorităților să transmită și numărul de persoane imunizate dar infectate, „ pentru a vedea dacă nu cumva vaccinații sunt, la rândul lor, infectabili și transmițători în același grad cu nevaccinații.”

„În acest moment, doar în cazul pacienților decedați se precizează câți dintre ei au fost vaccinați și câți nevaccinați. Este nevoie de o transparență mai mare, pentru a vedea dacă nu cumva vaccinații sunt, la rândul lor, infectabili și transmițători în același grad cu nevaccinații. Această informație mai este importantă dintr-un punct de vedere: dacă ideea așa-numitului certificat verde este să permită libera circulație doar celor care „nu se infectează și nu transmit” boala, pentru a limita astfel circulația COVID, statistica poate demonstra că este o idee greșită, pe lângă aspectele evidente de neconstituționalitate.”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

„Auzim zi de zi despre cazuri de persoane depistate cu COVID care sunt vaccinate, ceea ce ridică semne mari de întrebare în legătură cu utilitatea certificatului verde. Dacă vaccinul nu împiedică răspândirea virusului – și vrem să vedem asta și în statisticile oficiale – la ce bun toate măsurile aberante propuse recent? AUR susține libertatea românilor și va lupta până la capăt pentru ca drepturile și libertățile cetățenești să nu fie restrânse în mod abuziv”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.