AUR a depus un proiect de lege pentru creșterea salariului minim la 5.000 de lei și taxare de 25%. Susține că nu va pune presiune pe mediul de afaceri și nu va afecta bugetul de stat

George Simion sustine un discurs in timpul unei conferinte de presa organizata de Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R) in Bucuresti, marti, 21 iulie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Partidul extremist AUR anunţă că a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la 5.000 de lei şi scăderea taxării muncii până la maximum 25% pentru primii 5.000 de lei din salariu.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege prin care propune creşterea salariului minim la valoarea de 5.000 de lei şi scăderea taxării muncii până la maxim 25% pentru primii 5.000 de lei. În acest fel dorim să racordăm piaţa muncii la noua realitate economică din România, prin creşterea veniturilor nete ale angajaţilor dar fără a pune presiune suplimentară pe mediul de afaceri prin creşterea taxării muncii în valoare absolută”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de formaţiune, preluat de News.ro.

Potrivit sursei citate, bugetul de stat nu va fi afectat deoarece valoarea absolută colectată rămâne neschimbată.

„Un efect pozitiv al majorării salariului minim şi al scăderii taxării muncii în forma propusă de AUR îl reprezintă creşterea consumului, ceea ce va duce la o majorare a încasărilor statului din TVA. De asemenea, un alt efect benefic al măsurii propuse de AUR îl reprezintă atragerea forţei de muncă din rândul cetăţenilor români plecaţi în afara graniţelor ţării”, scrie în comunicat.

Reprezentanţii formaţiunii susţin că propunerea „transpune în lege o realitate”.

„Soluţia AUR transpune în lege o realitate deja existentă: antreprenorii români sunt nevoiţi să încalce legea şi să ofere plăţi suplimentare angajaţilor, scoţând banii din firme sub formă de dividende pe care le repartizează către angajaţi. Astfel, prin aplicarea prezentei măsuri legislative vor fi consecinţe pozitive asupra mediului de afaceri, prin faptul ca aceştia vor fi stimulaţi ca veniturile salariale reale să fie impozitate, aceasta fiind o soluţie pentru scoaterea economiei gri la suprafaţă şi pentru o colectare eficientă a taxelor şi impozitelor”, arată aceştia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *