AUDIO. Profesorul abuzator de la Iași și-a aranjat votul pentru rămânerea la catedră? ”Noi o protejăm pe directoare!”

Constantin-Serban

O nouă înregistrare bombă iese la iveală chiar a doua zi după ședința Consiliului de Administrație de la Școala Gimnazială ”Mihai Codreanu”, în care s-a stabilit o pedeapsă minimă pentru Constantin Șerban, dascălul care a umilit mai mulți elevi de clasa a doua.

7iași a făcut publică o nouă înregistrare, după cele în care profesorul urlă la elevi. Constantin Șerban vorbește prin telefon cu o persoană căreia îi explică în amănunt cine și cum va vota în ședința care urma să aibă loc.

În debutul conversației, Șerban o insultă pe Genoveva Farcaș, inspector școlar județean, după ce aceasta i-a cerut demisia.

„Idioata asta de Farcaș a chemat-o pe directoare acuma să-i spună să direcționeze Consiliul de Administrație… Da, da’ cum… Păi, sigur, sigur…Ce delict am comis eu?! Nu văd ce delict să fi comis eu… O înregistrare care este trucată. Da, asta e! Foarte bun, foarte bun. Dar, nu asta e problema…Ea e foarte nedumerită că a dat declarația aia așa de aiurită. Înțelegi? Și vrea să se asigure că totul va fi cum spune ea. (…) Nu, pe directoare nu o poate demite. Dar, poate să-i trimită un control, un audit managerial, foarte simplu. Ea, mai are trei săptămâni de stat, o lună, Farcaș… Da, așa o să fie pentru că noi o protejăm pe directoare… Exact, exact, exact… Și ce o să facă 7est (7IAȘI – Constantin Șerban face o confuzie – n.r.). O să se ducă după doctorița Holicov? O să le urmărească pe doamnele astea?”, spune Șerban în înregistrarea care a intrat în posesia presei.

Cu doar câteva minute înainte de ședința care îi stabilea viitorul, Șerban era foarte sigur pe ceea ce se va întâmpla și cine va vota cu el, cine se va abține și cine va vota împotrivă.

”Sunt doi părinți care se văd… Ionela, doamna Holicov, Hâncu. Eu, dar nu am voie… Directoare… Și Țermure. Țermure se abține, directoarea votează pentru. Și aici trebuie să fie două treimi. Din șapte, șase… Din șapte, că nu din cei prezenți… Din total, două trei înseamnă cinci. Cinci, cinci… trebuie să voteze împotrivă. Păi, fără mine nu au… Dar, eu nu am voie să votez. Țermure, aia din Primărie, o să se abțină. Știu sigur că aia se abține și-s numai patru. Dacă-i cu jumătate plus unu, câștigăm… Nu, ceilalți patru votează cu mine. Nu știu cum e… o să vedem… O să discut cu… Nu, nu, astăzi nu…”, mai spune Șerban.

Profesorul care a scăpat din nou să fie dat afară din învățământ după nenumărate jigniri la adresa elevilor, continuă conversația cu o nouă jignire, la adresa unei mame.

„O țigancă care făcea ieri scandal. Astăzi nu a venit copilul la școală, dacă nu cumva l-a pus la un post de televiziune. Ieri a fost spectacol aici… O nesimțită, domnule, o nesimțită. Am făcut cu copilul ăla prin telefon. Numai eu știu. Să vină să ia tabletă, dar nu a venit. Nu avea cu ce să scrie. I-am cumpărat stilou…E complicat, dar o voi da în judecată pe Farcaș. Pe ea, pe persoană, pentru abuz de putere. Daaaa și pun martori pe cei doi adjuncți. Oricum, e obligată să semneze o hârtie.”, se mai aude în înregistrarea publicată de 7iași.ro.

Povestea a început în primele zile ale lunii martie, când înregistrări audio cu un limbaj agresiv folosit de Constantin Șerban au fost făcute publice de către părinţii unor copii de la Școala ”Mihai Codreanu”.

Unul dintre părinţi a reuşit să plaseze în ghiozdanul copilului său, elev la clasa a II-a, un dispozitiv cu ajutorul căruia a înregistrat lecţiile susţinute de învăţătorul Constantin Şerban într-o zi de şcoală. Înregistrările realizate într-o singură zi, aleasă de părinte la întâmplare, surprind expresii jignitoare, ameninţări şi chiar gesturi violente ale învăţătorului.

 ”Nu ai caiete, nu ai cărţi… şi ţie îţi trebuie papuci cu role, mă? Eşti un obraznic, mă! Îţi spun să te tunzi, decât papuci cu role mai bine tunde-te bă! Tunde-te! Tu auzi să te tunzi? Ce programare, mă, mă duc acolo şi mă tund! Ce, tu eşti cucoana Manda să te programezi? Ia loc! Dă-ţi aia din cap! Mai bine îţi cumpără cămaşă! Măi taci măi din gură, te-ai învăţat ca o ţaţă. Bărbaţii vorbesc mai puţin (…) Brian, te ia mama dracului, Brian, treci mai departe! (…) De ce n-ai citit lecţia, măi, lecţia e de două zile. De ce nu citeşti lecţia!!! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecţia trebuie să o citeşti de 10 ori! Ia loc! Leneşule! Te joci toată ziua! (…) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi!”, se aude pe înregistrări.

Șerban nu a recunoscut veridicitatea înregistrărilor și a spus că va fi vinovat atunci când vor spune autoritățile că este.