Audio Botosani | Un consilier local din comuna Calarasi catre viceprimar: „Bai boule, cine te-a pus pe tine viceprimar?”

primaria-calarasi-ripiceanu-1068x599

Scandal de pomina in comuna Calarasi unde viceprimarul a fost luat la rost si fugarit prin Primarie de un consilier local, a anuntat Botosani Online.

Băi, cine te-o pus pe tine viceprimar? Eu, da? Nesimțitule, ordinarule, porcule.  Eu am fost om cu tine și sunt. Singura ta șansă este tot cu mine. Tu ai vrut să-ți dai demisia, băi boule. Tu știi cum te-am pus vice? Am vrut să te pun pe tine, că am vrut eu. Te-am respectat și am zis vreau un om tânăr care să facă treabă. Care e recompensa ta față de mine„, i-a transmis consilierul Cornel Vrajotis viceprimarului Daniel Ripiceanu.

Ulterior, Daniel Ripiceanu a sunat la 112 și a solicitat ajutorul polițiștilor după care a mers la UPU iar astăzi a contactat un avocat pentru a depune o plângere.

“Ieri în jurul orei 15.30, am văzut pe geam că a venit Vrajotis Cornel cu un angajat al primăriei și cu fratele unui angajat. Erau în stare de ebrietate. Se uitau pe la mașina mea, mă gândeam să nu-mi taie cauciucurile. Eu eram în birou și lucram la un registru. A venit în birou la mine și a început să mă facă păcălici, ce cauți tu aici, să-mi reproșeze, să mă jignească. I-am spus să se potolească, că are o vârstă. La un moment dat, a început să devină agresiv, mi-a tras la tâmplă, a dărâmat calculatorul și tot ce era pe birou. Că nu am ce căuta acolo, că e primăria lor, că ei fac legea. Am sunat la 112, a venit un echipaj de la secția 3 Ripiceni, am dat o declarație, am discutat cu doamna avocat și voi face o plângere pentru ultraj. Pentru că aveam amețeli și dureri de cap, am fost la UPU. O să scot și un certificat medico-legal. Voi merge până la capăt”, ne-a spus Daniel Ripiceanu care în 2020 a candidat la alegerile locale pe lista PNL, făcând parte din echipa primarului Elena Vrajotis.

El susține că acest conflict cu familia Vrajotis a pornit în primăvară când nu a mai vrut să semneze unele documente deoarece a constatat anumite nereguli în primărie.

“Ei m-au pus viceprimar, mi-am făcut treaba. Neînțelegerile au apărut în momentul în care nu am vrut să mai semnez ceea ce făceau ei. Am depistat mai multe nereguli la piatră, motorină, flori… Nu am vrut să mai semnez. Eu am vrut la un moment dat să plec dar au zis să mergem mai departe, că nu au pe cine să pună. Ei au vrut să merg mai departe pentru că trebuia să semnez recepția de la piatră. Au semnat toți membrii comisiei iar eu nu am semnat. Au pus presiune. Inclusiv Claudiu Vrajotis care este consilier județean. Prin aprilie-mai au început mai puternic. Îmi ascundeau condica, nu am primit banii de șase luni. Puneau angajații să nu vorbească cu mine. Mi-a luat toate atribuțiile, nu eram chemat la ședințele de consiliu local. Am fost umilit, înjurat”, a mai declarat viceprimarul comunei Călărași.

Elena Vrajotis, primarul comunei nu neaga incidentul si sustine ca nu se poate baza pe viceprimar.

El este permanent în incidente din astea, litigii, a avut altercații cu poliție. La serviciu nu a venit de patru luni de zile. În această vară a avut activitatea cu stupi și îi trebuia timp liber, că el de acolo își scoate banii. S-a propus schimbarea din funcția de viceprimar, a acționat în judecată, a făcut demersurile legale. Am salariați care s-au plâns că domnul viceprimar ne aduce numai prejudicii, nu își duce la îndeplinire atribuțiile de serviciu. Este tânăr, nu știe ceea ce este responsabilitatea legală. Este viceprimar și trebuie să lucreze în interesul comunității. Astăzi nu a făcut nimic în primărie. Ori cu viceprimar, ori fără viceprimar, comuna trebuie să meargă și să-mi fac treaba. Dacă are opt clase, ce poți să lucrezi cu un om cu opt clase? A promis că va face treabă. Eu am vrut pe cineva tânăr în care să am bază. Acum l-am pus în fiecare zi să scrie ce activitate face, cu viza mea”, a precizat Elena Vrajotis, primarul comunei Călărași.