Audieri la DIICOT Iasi dupa ce doua persoane au recrutat minore dintr-un centru institutionalizat pe care le-au obligat sa se prostitueze

Procurorii DIICOT Iași împreună cu polițiștii BCCO Iasi au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în județul Iași, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, în formă continuată, act sexual cu un minor, folosirea prostituției infantile, pornografie infantilă și proxenetism.

Din actele de urmărire penală a reieșit faptul că, în luna iunie 2021, doi suspecți, prin inducere în eroare (metoda loverboy) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate (vârsta fragedă, lipsuri materiale, instituționalizate într-un centru de minori) au recrutat două victime minore, de 14 și 16 ani, pe care le-au obligat să practice prostituția, pe parcursul a mai multor luni, în scopul obținerii de foloase materiale.

De asemenea, aceștia au întreținut relații sexuale cu persoanele vătămate minore, cunoscând faptul că acestea practică prostituția. Cu privire la unul dintre suspecți, s-a reținut că a produs și a obținut de la una dintre victimele minore înregistrări cu conținut sexual explicit, imagini pe care I le-a solicitat prin intermediul aplicații online.

Tot din cercetări s-a stabilit că, în anul 2023, unul dintre suspecți, a determinat una dintre persoanele vătămate minore să practice prostituția, înlesnindu-i această activitate prin  organizarea întâlnirilor cu clienții, într-un imobil situate în municipiul Iași, precum și colectarea sumelor de bani obținute de la aceștia.

Audierile se desfășoară șa sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași. Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale al IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *