Auchan Ucraina importa tot mai multa sare din România, Polonia și Ungaria

auchan

Retailerul Auchan Ucraina a început să importe sare din Polonia, România și Ungaria încă din martie pentru a acoperi o posibilă penurie a Întreprinderii de Stat Artyomsol (Soledar, regiunea Donețk), situată în zona de război cu ocupanții ruși.

Rețeaua comercială a stabilit deja importurile de sare în aprilie, iar ucrainenii nu trebuie să-și facă griji cu privire la sezonul de vară al conservelor de legume, a declarat serviciul de presă al companiei, ca răspuns la o anchetă a Interfax-Ucraina de joi.

„Pe rafturile Auchan există sare de fabricație europeană, care costă în jur de 25-30 UAH. Intenționăm să vindem sare din următoarele categorii: sare extra, iodata și chiar gemă”, a spus serviciul de presă al companiei.

Retailerul va primi 150 de tone de sare, dintre care 50 de tone în zilele următoare.

„Scopul principal al Auchan Ucraina este de a continua să achiziționeze produse de la producătorii locali. Dar, din moment ce nu toate întreprinderile lucrează în acest moment, respectiv nu toate nevoile publice sunt acoperite, compania este pregătită să acopere bunuri de consum critic prin atragerea Auchan Polonia , Auchan Ungaria și Auchan România. De îndată ce întreprinderile ucrainene își vor relua activitatea, Auchan va acorda din nou prioritate producătorilor locali”, a conchis serviciul de presă al companiei.