Auchan a decis sa-si continue activitatea din Rusia

auchan

Rețeaua franceză de comerț cu amănuntul Auchan își va continua activitatea pe teritoriul Rusiei deoarece compania operează în interesul civililor, a declarat CEO-ul Auchan, Yves Claude, într-un interviu pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche.

Comentariile lui Claude vin ca urmare a apelurilor președintelui ucrainean Vladimir Zelensky către companiile franceze de a părăsi piața rusă.

„Este inutil să punem oamenii unii împotriva altora”, a spus Claude. „Cel mai important lucru pentru noi este să ne păstrăm angajații și să ne asigurăm misiunea principală, care este să continuăm să hrănim populațiile din aceste două țări. Nu am avut niciodată alt obiectiv”.

„Sunt gata să-mi asum o opinie publică care nu este de acord cu noi”, a continuat el. „Este ușor să ne critici, dar suntem acolo și acționăm pentru populația civilă”.

Claude a adăugat că „facem pâine proaspătă în magazinele noastre în fiecare zi pentru ucraineni și pentru ruși, ceea ce este vital în acest moment”.

„În Rusia, unde brandul este prezent de douăzeci de ani, avem aproape 30.000 de angajați”, a continuat el. „Acționăm ca un discounter și credem că putem contribui în vremuri de inflație mare la protejarea puterii de cumpărare a locuitorilor”.

„Dacă Auchan pleacă, vom priva 30.000 de oameni de locuri de munca”, a adăugat Claude.

Pe 23 martie, președintele ucrainean Zelensky a spus în mesajul său video către Parlamentul francez că, firmele din Franța prezente în Rusia ar trebui să își înceteze activitățile din cauza operațiunii speciale a Rusiei în Ucraina.